Menu Zoek Bel ons Direct juridische advies
< terug naar Personeel

Gewonnen Case: de kleine letters in je arbeidsvoorwaarden

Gewonnen Case: de kleine letters in je arbeidsvoorwaarden
Redactie JuroFoon

Door: Redactie JuroFoon

Geplaatst op: 27 feb 2017

Gewonnen Case: de kleine letters in je arbeidsvoorwaarden

Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd Arbeidsrecht Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd Arbeidsconflict

Weet jij wat er in je arbeidsvoorwaarden staat? Sterker nog: weet jij wat erin staat over contractverlenging? Door een miscommunicatie over de arbeidsvoorwaarden van onze cliënt had hij wel recht op een vast contract, maar dreigde hij dit niet te krijgen. Zijn werkgever wilde niet toegeven, waarna hij de hulp van JuroFoon inschakelde.

Miscommunicatie over de arbeidsvoorwaarden
Het begon allemaal toen meneer De Vos belde met een van onze juristen. “Jullie moeten mij helpen, want ik zie geen andere uitweg meer.” Onze juriste vroeg hem om vanaf het begin te beginnen en luisterde aandachtig naar zijn verhaal.  

Meneer De Vos werkte als security voor een beveiligingsbedrijf. Toen hij solliciteerde, werd hem een tijdelijk contract aangeboden. Hij ging elke dag met plezier naar zijn werk en al snel werd zijn tijdelijk contract automatisch verlengd met een volgend tijdelijk contract. Met de derde en laatste verlenging zou hij precies 36 maanden in dienst zijn bij het bedrijf. Volgens de arbeidsvoorwaarden van dat bedrijf, had hij bij een totale contractduur van 36 maanden of langer recht op een vast contract.

Nieuwe regeling contractverlenging
In deze Gewonnen Case was de oude regeling van contractverlenging nog van kracht. Dit hield in dat je een totale contractduur van 36 maanden mocht hebben voordat je recht had op een vast contract. Nu is het zo dat je al na 24 maanden recht hebt op een vast contract.


Meneer De Vos was dan ook verbaasd te horen dat hij geen contractverlenging zou krijgen, laat staan een vast contract. Hoe hij ook probeerde zijn werkgever te overtuigen, het had geen zin. De werkgever hield vast aan het feit dat hij pas recht had op een vast contract ná 36 maanden, dat was namelijk de standaard wetgeving.

Het was duidelijk: zijn werknemer zou niet zomaar toegeven en meneer De Vos had de hulp van JuroFoon nodig. “Er kan wel een wetgeving voor zijn, maar ik ga uit van de arbeidsvoorwaarden van het bedrijf waar ik voor werk,” zei hij tegen onze juriste.

Ze had aandachtig naar zijn verhaal geluisterd en ook de arbeidsvoorwaarden doorgenomen. Zij gaf hem gelijk: volgens de arbeidsvoorwaarden had hij wél recht op een vast contract, ondanks dat er in de wetgeving was opgenomen dat een werknemer pas ná 36 maanden recht had op een vast contract. “We gaan je helpen,” stelde ze meneer De Vos gerust. “We nemen contact op met je werkgever en wijzen hem op deze fout. Een bericht van een juristenkantoor kan meestal voldoende zijn om jouw standpunt kracht bij te zetten.”

Actie ondernemen
Onze juriste ging aan de slag. Ze stuurde een brief naar de werkgever en wees hem op de arbeidsvoorwaarden. Ze drong erop aan om meneer De Vos in zijn gelijk te stellen en hun eigen arbeidsvoorwaarden na te leven.

Het bedrijf schakelde een eigen advocaat in, waarna onze juriste direct telefonisch contact met hem opnam. Na een pittige discussie kon de advocaat niet anders dan toegeven. Hij zag erop toe dat het bedrijf zijn afspraken nakwam.

Stel nu je vraag!

Gratis starten

Nu een antwoord? Bel 0900-1411 op werkdagen tussen 08.00 en 20.00.

Na een paar dagen belde meneer De Vos op. Hij had een vast contract en ging nog steeds elke dag met plezier naar zijn werk. “Heel erg bedankt, zonder de hulp van JuroFoon had ik nooit gelijk gekregen.”

reactiesreactie

Bram Broertjes |

Duis eget molestie libero. Duis vitae turpis sed augue elementum semper. Sed ut nibh sed purus quam, bibendum id urna eget, rhoncus posuere justo. Integer aliquet nunc ac massa rhoncus facilisis. Nam rhoncus leo a lectus gravida, vitae porttitor nibh bibendum. In lobortis bibendum sapien nec aliquet. In vitae turpis ultricies neque bibendum placerat. Proin bibendum rutrum fringilla.

Geef uw reactie

Meer artikelen over dit onderwerp

Ziek thuis, en nu?

15 jun 2017

Redactie  JuroFoon
Ziek thuis, en nu?

Je hebt je ziek gemeld bij je baas. Na een stressvolle periode gaat het nu echt niet meer. Je bent zowel mentaal als lichamelijk helemaal op, en je verwacht ook niet dat je snel weer in staat bent om je werk weer op...

Mijn zus gaat trouwen, krijg ik daar vrij voor?

14 jun 2017

Redactie JuroFoon
Mijn zus gaat trouwen, krijg ik daar vrij voor?

Op hoeveel vakantiedagen je recht hebt en hoelang je zwangerschapsverlof of ouderschapsverlof kunt opnemen is wettelijk geregeld. Maar hoe zit het als je zoon gaat trouwen? Of als je oma komt te overlijden? Krijg je...

Omzeilen van regels minimumloon wordt aangepakt!

14 jun 2017

Redactie JuroFoon
Omzeilen van regels minimumloon wordt aangepakt!

Verdien jij, of iemand die je kent, minder dan het minimumloon? De overheid wil dit soort onderbetalingen aanpakken. Er worden sancties opgelegd aan bedrijven die zich niet aan de regels houden. Wie controleert dat...