Menu Zoek Bel ons Direct juridische advies
< terug naar Personeel

Ik heb het gehad, ik neem ontslag!

Particulieren arbeidsrecht
Redactie JuroFoon

Door: Redactie JuroFoon

Geplaatst op: 15 mei 2016

Particulieren arbeidsrecht

Ontslag en ziekte Salaris niet op tijd betaald of te weinig ontvangen Ontslag via kantonrechter Ontslag nemen Ontslagvergunning Arbeidsrecht Arbeidscontract Ontslag & WW Ontslag Ontslag met wederzijds goedvinden

Check je opzegtermijn
Als je je arbeidsovereenkomst opzegt, kan dat in de meeste gevallen niet per direct. Je zult als werknemer een opzegtermijn in acht moeten nemen. Meestal bedraagt de opzegtermijn één maand, maar het kan zijn dat in jouw arbeidsovereenkomst of in jouw cao een afwijkende opzegtermijn is opgenomen. Daarnaast is het van belang dat je tegen het einde van de maand opzegt. Bijvoorbeeld, als je op 14 april 2016 je arbeidsovereenkomst opzegt, dan begint de opzegtermijn pas vanaf 1 mei 2016 te lopen. Heb je een opzegtermijn van één maand, dan is je arbeidsovereenkomst dus pas per 1 juni 2016 beëindigd.

Vakantiedagen opnemen
Wanneer je arbeidsovereenkomst afloopt, kan het zijn dat je nog opgebouwde vakantiedagen overhebt. Wil je deze vakantie nog voor het einde van je contract opnemen, dan kan dat alleen in overleg met je werkgever. Als je besluit om geen vakantie meer op te nemen of wanneer je werkgever wegens goede reden niet toestaat dat jij nog vakantie opneemt, zal hij deze moeten uitbetalen. Het kan ook zijn dat je juist meer vakantiedagen hebt opgenomen dan dat je had opgebouwd. Dit komt voor rekening en risico van de werkgever. Deze dagen mag hij dus niet zomaar verrekenen, tenzij hierover afspraken zijn gemaakt tussen jou en je werkgever. Daarnaast kan het ook zijn dat je nog recht hebt op uitbetaling van (een deel van je) vakantiegeld. Ook dat dient jouw werkgever aan het einde van je dienstverband uit te betalen.

Hoe zit het met de werkloosheidsuitkering
Neem je zelf ontslag, dan heeft dat in de meeste gevallen tot gevolg dat je géén recht hebt op een Werkloosheidsuitkering (WW-uitkering). Dit is anders als je een dringende reden hebt om je dienstverband niet voort te zetten. Denk hierbij aan mishandeling, bedreiging of seksuele intimidatie op de werkvloer. Is dit op jou van toepassing? Laat je dan bijstaan door een van de juristen van JuroFoon.

Zelf ontslag? Dan geen ontslagvergoeding
Sinds 1 juli 2015 bestaat er een nieuwe ontslagvergoeding, de transitievergoeding. Deze vergoeding moet jou als werknemer ondersteunen naar het vinden van een nieuwe baan, als je onverhoopt werkloos wordt. Zeg je zelf jouw arbeidsovereenkomst op, dan heb je in beginsel natuurlijk geen recht op zo’n vergoeding.

Stel nu je vraag!

Gratis starten

Nu een antwoord? Bel 0900-1411 op werkdagen tussen 08.00 en 20.00.

Heb je nog vragen over ontslag of het beëindigen van je arbeidsovereenkomst, neem vooral contact op met onze juristen!

reactiesreactie

Bram Broertjes |

Duis eget molestie libero. Duis vitae turpis sed augue elementum semper. Sed ut nibh sed purus quam, bibendum id urna eget, rhoncus posuere justo. Integer aliquet nunc ac massa rhoncus facilisis. Nam rhoncus leo a lectus gravida, vitae porttitor nibh bibendum. In lobortis bibendum sapien nec aliquet. In vitae turpis ultricies neque bibendum placerat. Proin bibendum rutrum fringilla.

Geef uw reactie

Meer artikelen over dit onderwerp

Bedrijfsuitje naar de haaien

05 mei 2017

Redactie  JuroFoon
Bedrijfsuitje naar de haaien

Wat een leuke werkdag voor de werknemers van duikbedrijf x zou moeten worden ging helemaal naar de haaien. Een werknemer wordt tijdens een duikexcursie namelijk gebeten door een haai. Het duikbedrijf vindt dat de...

Min-max contract: wat krijg je betaald als je langere tijd niet werkt?

05 mei 2017

Redactie  JuroFoon
Min-max contract: wat krijg je betaald als je langere tijd niet werkt?

Ee min-max contract vraagt behoorlijk wat flexibiliteit. De ene keer werk je bijvoorbeeld 24 uur en de andere keer 29 uur. In deze case behandelen we de vraag waar je recht op hebt als je een tijd niet hebt kunnen...

Verhoging van het minimumjeugdloon!

24 mrt 2017

Redactie JuroFoon
Verhoging van het minimumjeugdloon!

Heb jij een baantje naast je studie? Let op, want je gaat meer verdienen.