Menu Zoek Bel ons Direct juridische advies
< terug naar Personeel

Omzeilen van je concurrentiebeding?

Omzeilen van je concurrentiebeding?
Redactie  JuroFoon

Door: Redactie JuroFoon

Geplaatst op: 12 mei 2017

Omzeilen van je concurrentiebeding?

Arbeidsovereenkomst Arbeidsconflict

Erik Bergen, onze cliënt, solliciteerde een tijdje geleden bij een consultancybureau dat zich richt op webdesign. Met zijn opleiding en ervaring in webdesign was hij een goede aanvulling op het team, vertelde de manager. Hij kreeg een tijdelijk contract, dat werd verlengd met een tweede. De verlenging verliep niet zoals verwacht. Hij kwam voor de keuze om zich te houden aan de nieuwe targets of op zoek te gaan naar een nieuwe baan.

Gesprek met de leidinggevende
“Luister Erik, je bent aardige jongen, maar we weten niet of je voor deze functie wel echt geschikt bent. Ik denk dat je beter kunt presteren. Je krijgt een contractverlenging, maar we gaan kijken of we de lat wat hoger kunnen leggen.” Het gesprek met zijn leidinggevende ging niet zoals Erik had verwacht. Hij levert goed werk, is proactief en heeft zelfs voor een van de grotere klanten opdrachten mogen uitvoeren. Een beetje verbaasd kijkt hij naar het contract dat voor hem ligt. Targets worden bijgesteld, er zijn andere voorwaarden… Dit lijkt een heel andere functie. “Ziet er ambitieus uit,” antwoordt hij, twijfelend of dit wel is wat hij wil. Dit is niet het gesprek waar Erik op had gehoopt en beseft dat hij deze targets niet kan realiseren. Niemand kan dat. Ze zijn gewoonweg te hoog.

Eenmaal thuis weegt hij de voor- en nadelen tegen elkaar af, waarna hij tot de conclusie komt dat hij niet gelukkig is met deze nieuwe targets. Met zijn specialisatie en expertise op het gebied van webdesign kan hij zo een nieuwe baan vinden.

Zijn redenering is juist: na een paar weken krijgt hij een veelbelovend aanbod van een ander bedrijf en regelt op korte termijn een gesprek met zijn leidinggevende. Hij krijgt te horen dat hij niet zomaar ontslag kan nemen. Bovendien is er sprake van een concurrentiebeding. Het bedrijf dat hem een baan aanbiedt, is een directe concurrent van zijn huidige werkgever. Hij mag na ontslag niet meteen daar aan de slag.

Zijn werkgever wilde wel zijn ontslag accepteren, maar dan geldt wel het volledige concurrentiebeding van één jaar. Als Erik dit zou accepteren, moest hij te lang wachten voordat hij bij het nieuwe bedrijf aan de slag kan. Met deze informatie neemt Erik contact op met een van onze juristen, er kan toch zeker iets aan gedaan worden?

Aanpak van JuroFoon
Erik legt zijn verhaal uit aan onze juriste. Ze luistert aandachtig en reageert: “Hmm, het klopt dat bij een contract voor bepaalde tijd niet zomaar kan worden opgezegd. Waar ik wel vraagtekens bij zet, is dat concurrentiebeding,” legt de juriste aan hem uit. “Er mag geen concurrentiebeding worden opgenomen in een contract voor bepaalde tijd, tenzij er zwaarwegende belangen zijn voor het bedrijf.” Ze stelt Erik gerust, hij staat er niet alleen voor. “Ik ga dat contract eens onder de loep nemen.”

Onze juriste gaat er meteen achteraan: na het doornemen van het contract en alle voorwaarden, contacteert ze het bedrijf. Ze geeft aan dat dit concurrentiebeding ten onrechte is opgeroepen. De zwaarwegende belangen zijn niet duidelijk terug te vinden. Ze krijgt snel een reactie van het bedrijf, met de mededeling dat er wel degelijk zwaarwegende belangen zijn. Er zijn negatieve consequenties voor het bedrijf als Erik start bij een directe concurrent. Meer duidelijkheid geeft het bedrijf niet. De discussie over wat de zwaarwegende belangen zijn, is vaak een langslepende discussie dat resulteert in een rechtszaak. Zulke rechtszaken kunnen enkele maanden tot wel één jaar duren voordat de rechter een uitspraak doet.

Onze juriste stelde Erik op de hoogte van de reactie van de werkgever en de eventuele gevolgen. Een rechtszaak ziet Erik niet zitten. “Ik wil eigenlijk geen gedoe en zo snel mogelijk aan het werk kunnen bij het nieuwe bedrijf. Kunnen we een rechtszaak vermijden?” Onze juriste dacht even na. “Er is een andere optie, dan heb je geen juridisch gedoe en ben je sneller aan het werk dan je denkt.” Erik was op dit punt klaar met zijn werkgever en wilde vooral geen opschudding veroorzaken. “Ok, wat is het plan?” Onze juriste glimlacht. “Laat dat maar aan mij over.”

Een paar weken later neemt Erik contact op met onze juriste. Hij klinkt blij en opgelucht. “Hoe bevalt je nieuwe baan?” Vraagt ze aan hem. “Heel goed, anders dan gedacht, maar ik ben tevreden met mijn keuze.” Beiden konden ze het niet laten om even te grinniken. Erik kon dankzij onze juriste toch ontslag nemen bij de webdesigner en werkt momenteel bij een winkelketen. Het concurrentiebeding geldt nog, maar de periode is dankzij onze juriste gehalveerd. Op deze manier schendt hij niet het beding en voorkomt hij een juridische procedure. Na een paar maanden kan hij meteen aan de slag bij het nieuwe bedrijf. Ze hebben alle begrip voor de situatie.

Onze juriste heeft Erik kunnen helpen, zonder moeilijk juridisch gedoe.

Stel nu je vraag!

Gratis starten

Nu een antwoord? Bel 0900-1411 op werkdagen tussen 08.00 en 20.00.

De gebruikte namen en bedrijven zijn om privacyredenen gefingeerd.

Afbeelding: Maryna Pleshkun/Shuttestock.com

reactiesreactie

Bram Broertjes |

Duis eget molestie libero. Duis vitae turpis sed augue elementum semper. Sed ut nibh sed purus quam, bibendum id urna eget, rhoncus posuere justo. Integer aliquet nunc ac massa rhoncus facilisis. Nam rhoncus leo a lectus gravida, vitae porttitor nibh bibendum. In lobortis bibendum sapien nec aliquet. In vitae turpis ultricies neque bibendum placerat. Proin bibendum rutrum fringilla.

Geef uw reactie

Meer artikelen over dit onderwerp

Omzeilen van je concurrentiebeding?

12 mei 2017

Redactie  JuroFoon
Omzeilen van je concurrentiebeding?

In deze Gewonnen Case werd onze cliënt gehouden aan een concurrentiebeding. Wil je tegen dit concurrentiebeding ingaan, dan krijg je meestal een rechtszaak. Onze juriste heeft hem kunnen helpen zonder deze...

Bedrijfsuitje naar de haaien

05 mei 2017

Redactie  JuroFoon
Bedrijfsuitje naar de haaien

Wat een leuke werkdag voor de werknemers van duikbedrijf x zou moeten worden ging helemaal naar de haaien. Een werknemer wordt tijdens een duikexcursie namelijk gebeten door een haai. Het duikbedrijf vindt dat de...

Min-max contract: wat krijg je betaald als je langere tijd niet werkt?

05 mei 2017

Redactie  JuroFoon
Min-max contract: wat krijg je betaald als je langere tijd niet werkt?

Ee min-max contract vraagt behoorlijk wat flexibiliteit. De ene keer werk je bijvoorbeeld 24 uur en de andere keer 29 uur. In deze case behandelen we de vraag waar je recht op hebt als je een tijd niet hebt kunnen...