Menu Zoek Bel ons Direct juridische advies
< terug naar Personeel

Schending relatiebeding door gebruik Twitter

Particulieren arbeidsrecht
Redactie  JuroFoon

Door: Redactie JuroFoon

Geplaatst op: 22 feb 2012

Particulieren arbeidsrecht

Arbeidsrecht


Een relatiebeding is vergelijkbaar met een concurrentiebeding. Het verschil is dat een concurrentiebeding zich doorgaans richt op verboden werkzaamheden bij een andere werkgever, terwijl bij een relatiebeding de focus van het verbod ligt op het onderhouden van zakelijke contacten met relaties van de oude werkgever. Vaak wordt bij het opnemen van een relatiebeding in een arbeidsovereenkomst ook een boete bedongen. Als een werknemer het relatiebeding schendt, dan kan de (ex-) werkgever via de rechter de boete opeisen. De wet zegt niets over het relatiebeding, maar uit rechtspraak blijkt dat je er sneller aan gebonden bent dan je denkt.

Schending via LinkedIn
Zo bepaalde een rechter dat een werknemer van een softwarebedrijf zijn relatiebeding had geschonden door een relatie van zijn ex-werkgever toe te voegen aan zijn account op de site LinkedIn. Dat kwam de werknemer op een boete te staan van 10.000 euro. De 'link' tussen de werknemer en relatie kon worden gezien als het ontstaan van het eerste contact tussen de werknemer en de betreffende relatie. Het accepteren van het contact leverde vervolgens een schending van het relatiebeding op.

Schending via Twitter
Precies hetzelfde kan gebeuren bij Twitter, blijkt uit een recente uitspraak. Hoewel in haar vorige arbeidsovereenkomst een relatiebeding stond met een boete van 5.000 euro, had een recruiter via Twitter contact gehad met relaties van haar ex-werkgever. Hiermee had ze volgens de rechter haar relatiebeding geschonden en de boete verbeurd. Het verweer dat het relatiebeding onduidelijk was en geen betrekking zou hebben op niet-betalende particuliere relaties van haar ex-werkgever vond geen gehoor bij de rechter. De werkneemster diende daarom een voorschot van 5.000 euro op de verbeurde boete te betalen.

Let op!
Omdat het in beide gevallen om een zaak in kort geding ging, kan de rechter in de bodemprocedure anders oordelen. Tot die tijd is het verstandig om het risico van schending te minimaliseren en geen contacten van je ex-werkgever via social media aan te gaan of te behouden, als jij ook aan een relatiebeding bent gebonden.

Wil je meer weten over het relatiebeding of concurrentiebeding, neem dan contact op met één van onze juristen

Lees ook: Vijf tips om ontslag wegens Facebook te voorkomen

Begin nu met het freemium abonnement

Gratis starten

Stel je vraag of download handige voorbeelddocumenten - GRATIS

Bron: Rechtbank Arnhem, 24 november 2011, LJN BU7469

Meer artikelen over dit onderwerp

Seizoensarbeider? Goed nieuws!

16 aug 2016

Redactie   JuroFoon
Seizoensarbeider? Goed nieuws!

Ben jij een seizoensarbeider? Goed nieuws! Per 1 juli 2016 is er een mogelijkheid voor seizoensarbeiders om sneller aan de slag te gaan bij de vorige werkgever. Hoe dat zit? JuroFoon legt het je uit!

Krijg ik vrij om naar een bruiloft te gaan?

19 jul 2016

Redactie   JuroFoon
Krijg ik vrij om naar een bruiloft te gaan?

De zomer is begonnen en ook het bruiloft seizoen is weer in volle gang. Loop je door het park of bevind je je op het plaatselijke stadsplein dan zie je ze vast overal om je heen: kersverse bruiden en bruidegommen,...

Is vrouw slechte werknemer na diefstal door echtgenoot?

11 jul 2016

Redactie  JuroFoon
Is vrouw slechte werknemer na diefstal door echtgenoot?

Een echtpaar werkt voor hetzelfde bedrijf, tot de man op heterdaad wordt betrapt na diefstal en ontslagen wordt. Drie jaar later wil de werkgever zijn veroordeling gebruiken om de arbeidsovereenkomst van de vrouw te...