Menu Zoek Bel ons Direct juridische advies
< terug naar Personeel

Uitslag poll: straf voor stiekem filmen is terecht

Particulieren overheid
Redactie JuroFoon

Door: Redactie JuroFoon

Geplaatst op: 05 mrt 2012

Particulieren overheid

OverheidNaar aanleiding van het artikel over de jongeman die een werkstraf kreeg van 50 uur wegens het filmen van een vrijende huisgenoot en diens vriendin, vroegen we of die straf terecht is. De meerderheid van de 791 stemmers vindt de werkstraf inderdaad op zijn plaats. 

Schuldig aan ontucht
De jongen had zonder medeweten van het gefilmde stel opnames gemaakt. Hoewel het een geintje betrof, verwijderde de jongen de beelden niet maar liet die aan vrienden zien. De gefilmde jongedame deed daarfop aangifte bij de politie. De jongen werd vervolgens wegens ontucht veroordeeld tot een werkstraf van 50 uur. 

Poll resultaat

Stiekem filmen is ontucht

Een werkstraf van 50 uur voor het filmen van een vrijende huisgenoot en diens vriendin, dat is:

» Terecht

 88,0%

» Onterecht

 12,0%

Stel nu je vraag!

Gratis starten

Nu een antwoord? Bel 0900-1411 op werkdagen tussen 08.00 en 20.00.

Totaal uitgebrachte stemmen: 791

reactiesreactie

Bram Broertjes |

Duis eget molestie libero. Duis vitae turpis sed augue elementum semper. Sed ut nibh sed purus quam, bibendum id urna eget, rhoncus posuere justo. Integer aliquet nunc ac massa rhoncus facilisis. Nam rhoncus leo a lectus gravida, vitae porttitor nibh bibendum. In lobortis bibendum sapien nec aliquet. In vitae turpis ultricies neque bibendum placerat. Proin bibendum rutrum fringilla.

Geef uw reactie

Meer artikelen over dit onderwerp

De nieuwe aftapwet, heb ik nog privacy?

09 apr 2017

Redactie JuroFoon
De nieuwe aftapwet, heb ik nog privacy?

De Tweede Kamer heeft ingestemd met een nieuwe aftapwet, waardoor onder andere de AIVD meer bevoegdheden krijgt. Wat betekent dat voor jouw privacy? Mogen inlichtingendiensten nu zomaar al je e-mails lezen?

Mag mijn kind op vakantie buiten de schoolvakanties?

26 jul 2016

Redactie JuroFoon
Mag mijn kind op vakantie buiten de schoolvakanties?

De schoolvakanties komen er weer aan en veel mensen gaan in deze periode met het hele gezin op vakantie. Helaas is het niet voor alle ouders mogelijk om in de schoolvakanties zelf ook verlof op te nemen. Maar wat...

Arbeidstijden van kinderen in Nederland

27 jun 2016

Redactie JuroFoon
Arbeidstijden van kinderen in Nederland

Op 12 juni 2016 was de Internationale Dag tegen Kinderarbeid. Door zo´n internationale dag in te stellen willen organisaties zoals International Labour Organization ervoor zorgen dat er meer aandacht komt voor...