Menu Zoek Bel ons Direct juridische advies
< terug naar

Eigen bedrijf starten

Juridische oplossingen

0900 - 1411 (90 cpm max 30 euro)

Leden bellen dit lokaal nummer

stel je vraag of word direct lid!

  • Deskundig en snel advies
  • Direct een jurist aan de lijn
  • Op werkdagen van 8 tot 20 uur
Als beginnend ondernemer komt er veel op je af. Hoe pak je het aan en welke zaken moet je registreren? Wij vertellen je met welke juridische zaken je rekening kan houden, zodat je niet voor verrassingen staat.

Lees meer informatie over rechtsvorm kiezen, verantwoord risico’s nemen, het stappenplan van een bedrijf opstarten, merk- en handelsnaam registreren, de contracten en welke rechten en plichten je hebt als ondernemer en werkgever. Heb je een specifieke vraag? Neem dan contact met ons op!

Modelovereenkomst vervangt VAR

Per 1 mei 2016 is de VAR vervangen door modelovereenkomsten tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. Wanneer je als zzp’er voor een opdrachtgever gaat werken, moet er bepaald worden of er sprake is van een dienstverband. Als er geen sprake is van loondienst, hoeft de opdrachtgever geen loonheffingen in te houden en te betalen. In veel gevallen zal duidelijk zijn dat er geen dienstverband is. In twijfelgevallen kunnen opdrachtgever en opdrachtnemer gebruikmaken van een modelovereenkomst. De modelovereenkomsten worden gepubliceerd door de Belastingdienst. Opdrachtgever en opdrachtnemer kunnen ook hun eigen overeenkomst laten beoordelen door de Belastingdienst.

Juridische producten

Haalbaarheidsonderzoek

Grondig onderzoek: praktisch en betaalbaar

Voor meer complexe of langlopende vraagstukken kies je de uitgebreide juridische screening. We nemen je werk uit handen en gaan voor je aan de slag. Je krijgt een schriftelijk juridisch advies op maat met een concreet stappenplan of de uitgewerkte overeenkomst die je nodig hebt. In een 1-op-1 gesprek nemen we alles nog even met je door.

€ 499,- (excl.BTW)

Spoed

Direct antwoord op je juridische vraag

Met onze spoed service word je Quick Scan of Haalbaarheidsonderzoek binnen 24 uur in behandeling genomen en sta je in contact met één van onze juristen, zodat je meteen weet waar je aan toe bent.

€ 99,- (excl.BTW)

Meer artikelen over dit onderwerp

Verkoper draait op voor onkosten foute levering

03 feb 2017

Redactie  JuroFoon
Verkoper draait op voor onkosten foute levering

Jij levert je producten aan je klant, snel en professioneel. Totdat de bestelling bij je klant aankomt, ben jij verantwoordelijk voor het pakketje. Ook als de bezorgdienst waar je mee samenwerkt het pakket niet, of...

Goed nieuws! Minder loon voor DGA, meer groei voor je zaak

24 jan 2017

Redactie  JuroFoon
Goed nieuws! Minder loon voor DGA, meer groei voor je zaak

Als directeur-grootaandeelhouder van je eigen bv wil je natuurlijk zoveel mogelijk investeren in de groei van je bedrijf. Maar dat blijkt soms niet makkelijk. Zo ben je verplicht om jezelf minimaal het ‘gebruikelijk...

Een blindengeleidehond in je zaak weigeren?

09 jan 2017

Redactie  JuroFoon
Een blindengeleidehond in je zaak weigeren?

Weiger jij honden in je broodjeszaak of kledingwinkel? Maak je dan een uitzondering voor hulphonden, of niet? In deze Bizarre Zaak is een fastfoodrestaurant in het nieuws gekomen omdat werknemers twee...