Menu Zoek Bel ons Direct juridische advies
< terug naar

Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd

Juridische oplossingen

0900 - 1411 (90 cpm max 30 euro)

Leden bellen dit lokaal nummer

stel je vraag of word direct lid!

  • Deskundig en snel advies
  • Direct een jurist aan de lijn
  • Op werkdagen van 8 tot 20 uur
Als er tussen werknemer en werkgever niets is afgesproken over hoe lang de arbeidsverhouding duurt, dan is er sprake van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Als een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd wordt aangegaan, wordt dit ook een vast contract of een vast dienstverband genoemd. Dit betekent dat er in de arbeidsovereenkomst niet is bepaald wanneer deze eindigt. Dit in tegenstelling tot de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd waarbij de einddatum wel is vastgelegd.

Soms wordt er direct een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd door een werkgever aangeboden, maar doorgaans zal een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd pas aangeboden worden als de werkgever ervan overtuigd is dat hij de werknemer voor langere tijd aan zijn bedrijf wil binden.

Opzeggen van een arbeidscontract voor onbepaalde tijd

Een contract voor onbepaalde tijd kan op verschillende manieren opgezegd worden. De meest voor de hand liggende manieren zijn:
  • Opzegging tijdens de proeftijd
Tijdens de proeftijd kunnen zowel de werknemer als de werkgever het contract zonder opgaaf van reden, per direct beëindigen. Lees meer over de proeftijd.

  • Opzegging door werknemer of werkgever
Mogelijk is in de arbeidsovereenkomst vastgelegd door wie deze kan worden opgezegd en wat de opzegtermijn is. Als het erin opgenomen is, kunnen zowel de werknemer als de werkgever de overeenkomst opzeggen met inachtneming van de opzegtermijn. Wanneer dit niet in je arbeidsovereenkomst staat geldt de wettelijke opzegtermijn waarbij werknemer én werkgever kunnen opzetten. Lees meer informatie over ontslag nemen.

  • Ontslag op staande voet
In het geval van een dringende reden kunnen zowel de werknemer als de werkgever het contract per direct opzeggen, er geldt dan dus geen opzegtermijn. Hier zitten wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Lees meer hierover op onze pagina ontslag op staande voet.

  • Ontbinding door de rechter
Zowel de werknemer als de werkgever kunnen de rechter vragen om het contract te ontbinden. Lees meer hierover op onze pagina ontbinding door de rechter.

  • Het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd
Als de werknemer de leeftijd bereikt waarop hij met pensioen gaat, kan automatisch het arbeidscontract met de werkgever stoppen. Dit moet dan wel in het arbeidscontract zijn opgenomen.

  • Beëindiging met wederzijds goedvinden
De werknemer en werkgever beëindigen de arbeidsovereenkomst in overleg en leggen dit vast in een vaststellingsovereenkomst of beëindigingsovereenkomst. Lees hier meer over op de pagina Ontslag met wederzijds goedvinden


Wil je jouw contract voor onbepaalde tijd opzeggen of wil je werkgever het dienstverband beëindigen en brengt dit juridische problemen met zich mee? Neem dan direct contact op met een van ze onze juristen via telefoonnummer: 0900-1411.

Meer artikelen over dit onderwerp

Gewonnen Case: de kleine letters in je arbeidsvoorwaarden

27 feb 2017

Redactie JuroFoon
Gewonnen Case: de kleine letters in je arbeidsvoorwaarden

Soms heb je een conflict met je baas en krijg je dit niet zomaar opgelost, terwijl je zeker weet dat jij in je recht staat. In deze Gewonnen Case kreeg onze cliënt dankzij JuroFoon toch zijn gelijk.

Bizarre zaak: Dronken op de borrel? Liever niet!

02 jan 2017

Redactie JuroFoon
Bizarre zaak: Dronken op de borrel? Liever niet!

Altijd gezellig, die kerst- en nieuwjaarsborrels van je werk. Er wordt wijn en bier geschonken en dit sla je natuurlijk niet af. In deze Bizarre zaak laten we zien dat er hele nare gevolgen aan kunnen zitten als je...

Wat je moet weten over reorganisaties

11 okt 2016

Redactie JuroFoon
Wat je moet weten over reorganisaties

De reorganisatie bij ING is een feit. Onder andere door toenemend gebruik van online-bankieren en de sterke concurrentie is de bank met de oranje leeuw genoodzaakt de komende jaren 7000 banen te schrappen. Maar wat...