Menu Zoek Bel ons Direct juridische advies
< terug naar

Sociaal plan

Juridische oplossingen

0900 - 1411 (90 cpm max 30 euro)

Leden bellen dit lokaal nummer

stel je vraag of word direct lid!

  • Deskundig en snel advies
  • Direct een jurist aan de lijn
  • Op werkdagen van 8 tot 20 uur
Een sociaal plan is een collectieve regeling die wordt opgesteld, bijvoorbeeld als er een collectief ontslag dreigt. Een sociaal plan beschrijft hoe een reorganisatie gaat verlopen en wat er geregeld is voor de werknemers die hun baan verliezen. Een sociaal plan is niet wettelijk verplicht, maar wel in veel cao's verplicht gesteld.

Een sociaal plan kan ook van toepassing zijn bij een overname, fusie of verplaatsing van de onderneming. Een sociaal plan geldt meestal niet wanneer de werkgever de ontbinding van de arbeidsovereenkomst vraagt bij de kantonrechter waarbij de ontslagreden te maken heeft met de persoon en zijn functioneren. Uitzonderingen hierop zijn mogelijk en staan dan in het toepassingsbereik van het sociaal plan.

Wat staat er in een sociaal plan?

Een sociaal plan bevat afspraken over:
  • gedwongen ontslagvoorwaarden;
  • recht op een financiële tegemoetkoming;
  • de volgorde van ontslag;
  • eventuele herplaatsing van werknemers;
  • outplacement van werknemers;
  • eventuele voortzetting van pensioenopbouw.

Wie stelt het sociaal plan op?

Een werkgever kan zelf een sociaal plan opmaken, eventueel met hulp van de ondernemingsraad. Dit wordt een eenzijdig sociaal plan genoemd. Een rechter kan afwijken van een eenzijdig sociaal plan. De werkgever kan het sociaal plan ook in samenwerking met de vakbond opstellen. In dat geval zal een rechter niet snel afwijken van een sociaal plan.

Werknemer gebonden aan sociaal plan?

Een sociaal plan dat overeengekomen is met de vakbond, is in principe bindend voor werkgever en werknemer. Dit geldt voor zowel de werknemers die wel en niet zijn aangesloten bij de betrokken vakbond. De werknemer mag hier namelijk geen verschil in maken. Hij zal aan niet-leden van de vakbond dezelfde rechten moeten aanbieden.

Bij een eenzijdig sociaal plan is de individuele werknemer niet zonder meer aan dit plan gebonden. De rechter kan beslissen of je als werknemer recht hebt op een hogere vergoeding bij ontslag dan de vergoeding die je zou krijgen volgens het sociaal plan.

Wil je weten of jij gebonden bent aan het sociaal plan? Of wil je weten of je recht hebt op meer vergoeding? Neem dan contact op met een van onze juristen via 0900-1411. Wij helpen je dan direct verder.