Menu Zoek Bel ons Direct juridische advies
< terug naar

Sollicitatieregels

Juridische oplossingen

0900 - 1411 (90 cpm max 30 euro)

Leden bellen dit lokaal nummer

stel je vraag of word direct lid!

  • Deskundig en snel advies
  • Direct een jurist aan de lijn
  • Op werkdagen van 8 tot 20 uur
Een werkgever dient zich aan een aantal regels te houden tijdens een sollicitatiegesprek. Deze regels zijn vastgelegd in de Sollicitatiecode. De Sollicitatiecode is vastgesteld door de Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement & Organisatieontwikkeling (NVP). De code is niet afdwingbaar, maar wordt wel algemeen aanvaard.
Daarnaast is het wettelijk gezien niet toegestaan te discrimineren. Dit geldt uiteraard ook voor de sollicitatieprocedure. Vragen over bijvoorbeeld een eventuele zwangerschap zijn niet toegestaan, omdat deze kunnen leiden tot ongeoorloofde discriminatie.

 

De Sollicitatiecode

Een sollicitatie voor een nieuwe baan is altijd spannend. Je wilt de baan graag en je bereidt je goed voor. Toch zijn er bepaalde regels die gelden voor sollicitaties, waar een potentiële werkgever zich aan dient te houden. Deze regels zijn onder andere neergelegd in de Sollicitatiecode. Deze code bevat basisregels die bedrijven en instellingen moeten naleven bij sollicitatieprocedures. Denk bijvoorbeeld aan het zo spoedig mogelijk, uiterlijk binnen twee weken, informeren van sollicitanten of zij wel of niet worden uitgenodigd voor een gesprek. Ook staat hierin dat een bedrijf gedurende de sollicitatieprocedure altijd om een identiteitsbewijs van de sollicitant kan vragen. Deze code is niet afdwingbaar, maar wordt wel gezien als een algemeen aanvaarde norm voor een beschaafd verloop van de sollicitatieprocedure.

Niet alles mag gevraagd worden

Ook is het zo dat een werkgever niet alles aan je mag vragen tijdens een sollicitatieprocedure. Naar zaken die niet relevant zijn voor de functie, mag niet gevraagd worden. Zo hoef je bijvoorbeeld niet te vertellen of je zwanger bent of niet. Als een potentiële werkgever je de baan weigert te geven vanwege je zwangerschap, dan handelt hij in strijd met de wet. Er is dan sprake van discriminatie. Meestal zijn alle vragen die betrekking hebben op de functie zelf wel geoorloofd.

Snelle antwoorden en oplossingen

Top 1 oplossingen