Menu Zoek Bel ons Direct juridische advies
< terug naar

Adoptie en pleegzorgverlof

Juridische oplossingen

0900 - 1411 (90 cpm max 30 euro)

Leden bellen dit lokaal nummer

stel je vraag of word direct lid!

  • Deskundig en snel advies
  • Direct een jurist aan de lijn
  • Op werkdagen van 8 tot 20 uur
Als je een kind of pleegkind gaat adopteren heb je recht op adoptieverlof of pleegzorgverlof. Het recht op dit verlof is wettelijk vastgelegd. Adoptieverlof (en dus ook pleegzorgverlof) is in het leven geroepen zodat de ouders en het kind aan elkaar kunnen wennen.

Adoptie- of pleegzorgverlof opnemen

Als je verlof wilt opnemen dan moet je dit uiterlijk 3 weken voor de ingangsdatum aanvragen bij je werkgever. Je moet hierbij meteen aangeven hoe en wanneer je het adoptie- of pleegzorgverlof wilt opnemen binnen een tijdsbestek van 26 weken. Je werkgever mag het adoptieverlof/ pleegzorgverlof niet weigeren.

Duur van het verlof

Het verlof duurt maximaal 4 weken en je kunt het opnemen vanaf de eerste dag dat opvang in je gezin heeft plaatsgevonden. Je mag het verlof opnemen tot uiterlijk 26 weken na opvang van het kind.

Doorbetaling van het loon

In de periode dat je adoptie- of zorgverlof opneemt, heb je geen recht op doorbetaling van het loon. Wel kan je werkgever voor jou bij het UWV een uitkering aanvragen, die vaak even hoog is als je loon. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met een van onze juristen via 0900-1411.

Meer artikelen over dit onderwerp

Werken en zwanger zijn; hoe is dat in Nederland geregeld?

25 okt 2016

Redactie JuroFoon
Werken en zwanger zijn; hoe is dat in Nederland geregeld?

Ben je zwanger en vraag jij je af hoe je bepaalde dingen op de werkvloer moet regelen? Iedereen weet dat je recht hebt op zwangerschapsverlof, maar weet je dat ook recht hebt op een kolfruimte, extra pauze en...