Menu Zoek Bel ons Direct juridische advies
< terug naar

Onbetaald verlof

Juridische oplossingen

0900 - 1411 (90 cpm max 30 euro)

Leden bellen dit lokaal nummer

stel je vraag of word direct lid!

  • Deskundig en snel advies
  • Direct een jurist aan de lijn
  • Op werkdagen van 8 tot 20 uur
Als werknemer heb je in sommige gevallen recht op onbetaald verlof, dat is een periode waarin je geen arbeid verricht maar ook geen loon ontvangt. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je als werknemer onbetaald verlof wil opnemen. Zo kan je dit verlof willen opnemen omdat je een tijdje niet wil werken om op die manier tot rust te komen, omdat je een opleiding of cursus wil volgen of omdat je een lange reis wil gaan maken.

Wettelijk recht op onbetaald verlof

Er zijn wettelijk twee soorten onbetaald verlof waar je recht op hebt: langdurend zorgverlof en ouderschapsverlof. Als je een van deze twee soorten onbetaald verlof wilt aanvragen, kun je je beroepen op jouw wettelijke recht. De werkgever moet zwaarwegende belangen hebben om je aanvraag voor wettelijk onbetaald verlof te weigeren.

Andere soorten onbetaald verlof

Als je om een andere reden onbetaald verlof wilt opnemen, dan moet hierover iets opgenomen zijn in de cao wil je er ook daadwerkelijk recht op hebben. Het gaat dan om verlof voor bijvoorbeeld een sabbatical, lange reis of studie. Wil je weten of de cao waar jij onder valt hier mogelijkheden voor biedt? Neem dan contact op met een van onze juristen via 0900-1411, zij kunnen je dan direct verder helpen.

Snelle antwoorden en oplossingen

Top 1 oplossingen

Meer artikelen over dit onderwerp

Werken en zwanger zijn; hoe is dat in Nederland geregeld?

25 okt 2016

Redactie JuroFoon
Werken en zwanger zijn; hoe is dat in Nederland geregeld?

Ben je zwanger en vraag jij je af hoe je bepaalde dingen op de werkvloer moet regelen? Iedereen weet dat je recht hebt op zwangerschapsverlof, maar weet je dat ook recht hebt op een kolfruimte, extra pauze en...