Menu Zoek Bel ons Direct juridische advies
< terug naar

Ouderschapsverlof

Juridische oplossingen

0900 - 1411 (90 cpm max 30 euro)

Leden bellen dit lokaal nummer

stel je vraag of word direct lid!

  • Deskundig en snel advies
  • Direct een jurist aan de lijn
  • Op werkdagen van 8 tot 20 uur
Werknemers hebben het recht om ouderschapsverlof op te nemen om op die manier meer tijd door te brengen met hun kinderen. Bij ouderschapsverlof worden er tijdelijk minder uren gewerkt dan je met jouw werkgever in het arbeidscontract hebt afgesproken. Ouderschapsverlof kun je opnemen om te zorgen voor je eigen kind, adoptiekind, pleegkind of stiefkind. In het geval van een tweeling hebben ouders recht op verlof per kind. Je hebt recht op ouderschapsverlof totdat je kind 8 jaar is geworden.

Duur van het ouderschapsverlof

Ouderschapsverlof duurt maximaal 26x het aantal te werken uren per week. Werk jij 32 uur per week, dan heb je recht op 832 uur ouderschapsverlof.

Invulling van het ouderschapsverlof

Sinds 1 januari 2015 ben je als ouder vrij om zelf te bepalen hoe je het ouderschapsverlof wilt invullen. Je kunt dus zelf kiezen hoeveel uren verlof je per week wilt opnemen. Het kan wel zijn dat je werkgever niet gelukkig is met jouw keuze om het verlof in te vullen. Als jouw werkgever zwaarwegende bedrijfsbelangen kan aanvoeren, mag hij je aanvraag afwijzen of vragen om je verlofuren anders te verdelen. Als dit bij jou is voorgevallen, is het goed om contact op te nemen met een van onze juristen via 0900-1411. Zij kijken dan direct met je mee en kunnen je advies geven over hoe je dit verder kunt aanpakken.

Ouderschapsverlof aanvragen

Een verzoek om ouderschapsverlof moet je schriftelijk indienen bij je werkgever. Doe dit minimaal 2 maanden voor de gewenste ingangsdatum van je verlof. Ben je zelf te laat met de aanvraag, dan kan het zijn dat je geen verlof kunt opnemen op de door jou gewenste ingangsdatum. Neem in je verzoek meteen op over welke periode je het verlof wilt opnemen en hoeveel uur je per week wilt opnemen.

Meer artikelen over dit onderwerp

Werken en zwanger zijn; hoe is dat in Nederland geregeld?

25 okt 2016

Redactie JuroFoon
Werken en zwanger zijn; hoe is dat in Nederland geregeld?

Ben je zwanger en vraag jij je af hoe je bepaalde dingen op de werkvloer moet regelen? Iedereen weet dat je recht hebt op zwangerschapsverlof, maar weet je dat ook recht hebt op een kolfruimte, extra pauze en...