Menu Zoek Bel ons Direct juridische advies
< terug naar

Vaderschaps- en kraamverlof

Juridische oplossingen

0900 - 1411 (90 cpm max 30 euro)

Leden bellen dit lokaal nummer

stel je vraag of word direct lid!

  • Deskundig en snel advies
  • Direct een jurist aan de lijn
  • Op werkdagen van 8 tot 20 uur
Kraamverlof wordt eigenlijk ook vaak vaderschapsverlof genoemd. Het recht op kraamverlof geldt voor de echtgenoot, de geregistreerde partner, de persoon die ongehuwd samenwoont met de moeder of de persoon die het kind erkent. Daarmee kan het kraamverlof ook worden opgenomen door de vrouwelijke partner van de moeder. De term kraamverlof is daarom eigenlijk beter dan vaderschapsverlof.

Duur kraamverlof

Het kraamverlof duurt 2 dagen met behoud van loon. Dat betekent dat de persoon die het kraamverlof opneemt, 2 dagen vrij krijgt maar wel wordt doorbetaald. De partner heeft recht op kraamverlof vanaf het moment na de geboorte. Het kraamverlof kan dan binnen 4 weken worden opgenomen. Wordt het kind in het ziekenhuis geboren, dan gaat deze termijn lopen op het moment dat het kind mee naar huis wordt genomen. In je arbeidsovereenkomst of in de cao kunnen voor jou als werknemer gunstigere regels staan.

Ouderschapsverlof

Ouders van een kind in de leeftijd tot 8 jaar kunnen ook ouderschapsverlof opnemen. Direct na de bevalling heeft de partner recht op 3 dagen ouderschapsverlof waarin het loon niet wordt doorbetaald. Tijdens de twee dagen kraamverlof wordt het salaris wel doorbetaald. Op die manier kan de partner vijf dagen verlof opnemen, waarvan 3 onbetaald. Daarnaast kunnen de ouders ook ouderschapsverlof opnemen om meer tijd bij het opgroeiende kind te zijn. Lees meer over ouderschapsverlof.

Hoe vraag ik kraamverlof aan?

Als je kraamverlof wilt aanvragen moet je dit zo snel mogelijk aan je werkgever laten weten. Dit mag zowel mondeling als schriftelijk. Laat de werkgever ook weten waarom je kraamverlof wilt opnemen. Het is goed om te weten dat het aanvragen van kraamverlof een mededeling is en geen verzoek. De werkgever mag je het verlof dan ook niet weigeren.

Meer artikelen over dit onderwerp

Werken en zwanger zijn; hoe is dat in Nederland geregeld?

25 okt 2016

Redactie JuroFoon
Werken en zwanger zijn; hoe is dat in Nederland geregeld?

Ben je zwanger en vraag jij je af hoe je bepaalde dingen op de werkvloer moet regelen? Iedereen weet dat je recht hebt op zwangerschapsverlof, maar weet je dat ook recht hebt op een kolfruimte, extra pauze en...