Menu Zoek Bel ons Direct juridische advies
< terug naar

Zwangerschapsverlof

Juridische oplossingen

0900 - 1411 (90 cpm max 30 euro)

Leden bellen dit lokaal nummer

stel je vraag of word direct lid!

  • Deskundig en snel advies
  • Direct een jurist aan de lijn
  • Op werkdagen van 8 tot 20 uur
In Nederland hebben vrouwen recht op zwangerschapsverlof als ze werken of een uitkering krijgen en zwanger zijn. Tijdens het zwangerschapsverlof wordt er geen salaris doorbetaald, maar ontvangt de aanstaande moeder een zwangerschapsuitkering. Na de bevalling gaat het zwangerschapsverlof over in een bevallingsverlof en bevallingsuitkering. Het totale verlof rondom de zwangerschap duurt in principe 16 weken.

Duur van het zwangerschapsverlof berekenen

Vrouwen hebben recht op 6 weken zwangerschapsverlof en minimaal 10 weken bevallingsverlof, totaal 16 weken dus. Uiterlijk 4 weken voor de uitgerekende datum is het verplicht om met zwangerschapsverlof te gaan. De periode die je voorafgaand aan je bevalling niet opneemt, kun je na de bevalling alsnog opnemen.

De datum waarop je zwangerschapsverlof in mag gaan kun je berekenen door 6 weken terug te tellen vanaf de dag dat je uitgerekend bent. Uiterlijk 4 weken voor de uitgerekende dag moet je met zwangerschapsverlof gaan.

Bevallingsverlof berekenen

Het bevallingsverlof gaat in op de dag na de bevalling en duurt minimaal 10 weken. Ook als je baby later wordt geboren dan de uitgerekende datum, blijven die 10 weken staan, je hebt op dat moment dus in totaal langer verlof. Er is altijd sprake van minimaal 16 weken zwangerschaps- en bevallingsverlof.

Bevallingsverlof later opnemen

Sinds 1 januari 2015 is het mogelijk om na de eerste zes weken van het bevallingsverlof het overige bevallingsverlof gespreid op te nemen over een periode van 30 weken. Dit moet je wel in overleg met je werkgever doen. De aanvraag hierover moet je uiterlijk 3 weken na het begin van je bevallingsverlof doen en binnen 2 weken moet de werkgever met een reactie komen. De werkgever mag je verzoek alleen weigeren als het bedrijf hierdoor in grote problemen komt.

Bevallingsverlof naar partner bij overlijden moeder

Als de moeder tijdens de bevalling overlijdt, gaat het recht op bevallingsverlof over op haar partner. Hij/zij krijgt dan de 10 weken bevallingsverlof toegekend. De overgebleven partner krijgt dit ook als de moeder zelfstandige, of werkloos was. De partner krijgt dan tijdens het verlof het gehele salaris doorbetaald van de werkgever. De werkgever kan op haar beurt deze kosten van het UWV vergoed krijgen. Was de moeder werkzaam als zelfstandige, dan kan de partner zelf een uitkering aanvragen bij het UWV.

Snelle antwoorden en oplossingen

Top 1 oplossingen

Meer artikelen over dit onderwerp

Zwangerschapsverlof als zzp'er: heb ik daar tijd voor?

03 jan 2017

Redactie JuroFoon
Zwangerschapsverlof als zzp'er: heb ik daar tijd voor?

Ben jij zzp’er en wil jij binnenkort met zwangerschapsverlof? Dan is er de Zelfstandig en Zwanger-regeling (ZeZ-regeling). Deze regeling voorziet in een zwangerschaps- en bevallingsuitkering voor een zelfstandige...

Werken en zwanger zijn; hoe is dat in Nederland geregeld?

25 okt 2016

Redactie JuroFoon
Werken en zwanger zijn; hoe is dat in Nederland geregeld?

Ben je zwanger en vraag jij je af hoe je bepaalde dingen op de werkvloer moet regelen? Iedereen weet dat je recht hebt op zwangerschapsverlof, maar weet je dat ook recht hebt op een kolfruimte, extra pauze en...