Menu Zoek Bel ons Direct juridische advies
< terug naar

Re-integratietraject

Juridische oplossingen

0900 - 1411 (90 cpm max 30 euro)

Leden bellen dit lokaal nummer

stel je vraag of word direct lid!

  • Deskundig en snel advies
  • Direct een jurist aan de lijn
  • Op werkdagen van 8 tot 20 uur
Thuis blijven omdat je ziek bent is erg vervelend. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je werkgever die een werknemer mist in zijn bedrijf. Ziek thuiszitten wil niet altijd zeggen dat je helemaal niets meer kunt. Je kan bijvoorbeeld ander soort werk doen voor je werkgever. Soms duurt een ziekte helaas toch langer dan een paar weken. Er rust dan een verplichting op je werkgever om je te helpen bij je re-integratie op het werk.

Plichten van werkgever en werknemer

Als je als werknemer thuis zit vanwege ziekte, word je door de wet op meerdere vlakken beschermd. Natuurlijk wil de werkgever dat je zo snel mogelijk weer gezond en wel aan het werk bent. Tijdens je ziekte heeft de werkgever een plicht tot doorbetalen van loon, wordt je positie binnen het bedrijf beschermd en rust er op de werkgever een verplichting om een re-integratietraject te starten.

Let op! Als werknemer heb jij de plicht om je ziekte tijdig te melden aan de bedrijfs- of arboarts. Zij kunnen vaststellen dat je ziek bent en een inschatting maken van de verwachte duur van de ziekte. Je werkgever moet binnen 6 weken na de eerste dag dat jij je hebt ziek gemeld een oordeel van de bedrijfs- of arboarts hebben. Binnen 2 weken na het oordeel van de arts moet een plan van aanpak tot re-integratie worden gemaakt. In dit plan wordt omschreven wat beide partijen gaan doen om jou weer aan de slag te krijgen.

Re-integratie eerste spoor: vervangende werkzaamheden

De eerste stap bij re-integratie is kijken of je je eigen werkzaamheden weer zal kunnen verrichten. Als dit niet lukt, zal de werkgever zoeken naar ander werk binnen het bedrijf dat je misschien wel kunt doen. Als je je been hebt gebroken en daardoor niet je functie kan uitoefenen, kan het zijn dat je wel kan helpen met de administratie bijvoorbeeld. Je werkgever zal als eerste kijken naar deze oplossing. Is dit wegens een weloverwogen reden niet mogelijk? Dan zal de re-integratie tweede spoor van toepassing zijn.

Re-integratie tweede spoor: werkzaam voor ander bedrijf

Wanneer het niet lukt om hetzelfde werk te gaan doen als dat je eerst deed en het ook niet lukt om ander passend werk te vinden binnen hetzelfde bedrijf, dan zal er worden gezocht naar ander passend werk bij een ander bedrijf. Dit wordt re-integratie tweede spoor genoemd. De bedrijfsarts zal aangeven of deze re-integratie tweede spoor gestart zal moeten worden. Wanneer dit zo is, zullen je werkgever en jij op zoek gaan naar passend werk bij een ander bedrijf.

Meer artikelen over dit onderwerp

Ziek thuis, en nu?

15 jun 2017

Redactie  JuroFoon
Ziek thuis, en nu?

Je hebt je ziek gemeld bij je baas. Na een stressvolle periode gaat het nu echt niet meer. Je bent zowel mentaal als lichamelijk helemaal op, en je verwacht ook niet dat je snel weer in staat bent om je werk weer op...