Menu Zoek Bel ons Direct juridische advies
< terug naar

Consument en geld

Juridische oplossingen

0900 - 1411 (90 cpm max 30 euro)

Leden bellen dit lokaal nummer

stel je vraag of word direct lid!

  • Deskundig en snel advies
  • Direct een jurist aan de lijn
  • Op werkdagen van 8 tot 20 uur
Wanneer je als particulier een product koopt van een professionele verkoper, dan is er sprake van een consumentenkoop. Hiervoor gelden speciale regels die jou als consument beschermen tegen onder andere oplichting of agressieve verkoopmethoden. Heb je een probleem? Wij helpen je verder!

Het consumentenrecht


Het consumentenrecht is een breed veld. Iedereen is wel eens consument. Zo ben al je consument als je boodschappen doet of een broek koopt in de winkel. De wet heeft regels gesteld rondom het consumentenrecht, die proberen de consument zo goed mogelijk te beschermen tegen onjuiste praktijken. Toch gaat het wel eens mis en wil je graag weten wat je rechten in een bepaalde situatie zijn. Dit kan zijn in situaties als oplichting, incassokosten, koop aan de deur, koop online of bijvoorbeeld een product dat kapot is gegaan na aankoop.


Algemene Voorwaarden


Aan bijna elke koop zijn algemene voorwaarden verbonden. Voordat zulke voorwaarden geldig zijn, moet er aan een paar eisen zijn voldaan. Ook zijn er bepaalde algemene voorwaarden, die de overheid als niet eerlijk beschouwd. Deze voorwaarden zijn in de wet opgenomen in de zogenoemde zwarte en grijze lijst. Dit betekent dat het zo kan zijn dat je aan sommige algemene voorwaarden niet hoeft te voldoen.

Juridische producten

Haalbaarheidsonderzoek

Grondig onderzoek, snel en toch betaalbaar

Met een uitgebreid juridisch onderzoek gaan we de diepte in. We onderzoeken je situatie en rechtspositie. Binnen 5 werkdagen vertellen we je in een uitgebreid telefoongesprek, waar je staat, wat je kansen zijn en welke stappen je nu het beste kunt zetten.

€ 349,-

Krijg jij waar je recht op hebt en is dat juridisch wel redelijk? Stuur ons je contract of vaststellingsovereenkomst op en je krijgt binnen 5 werkdagen antwoord.

Spoed

Direct antwoord op je juridische vraag

Met onze spoed service word je Quick Scan of Haalbaarheidsonderzoek binnen 24 uur in behandeling genomen en sta je in contact met één van onze juristen, zodat je meteen weet waar je aan toe bent.

€ 99,-

Meer artikelen over dit onderwerp

Misleidende aanbieding: onverwachte extra kosten!

24 mrt 2017

Redactie JuroFoon
Misleidende aanbieding: onverwachte extra kosten!

Je hebt bij de dealer een mooie nieuwe auto uitgezocht, maar op het moment dat je deze echt wil kopen, blijken er opeens extra kosten voor het rijklaar maken in rekening gebracht te worden. Of je stuit bij het...

De stofzuiger kan het toch niet!

13 mrt 2017

Redactie JuroFoon
De stofzuiger kan het toch niet!

Je koopt een product met een specifieke reden, bijvoorbeeld de nieuwste stofzuiger die krachtig genoeg is om die vervelende hondenharen uit je tapijt te zuigen. De verkoper verzekert je dat dit model daarvoor de...

5 prangende vragen bij buitenlandse online aankopen

13 mrt 2017

Redactie JuroFoon
5 prangende vragen bij buitenlandse online aankopen

We krijgen regelmatig vragen van onze bellers over aankopen via een buitenlandse webwinkel. De meest gestelde vragen hebben wij voor je op een rij gezet en voorzien van antwoord.