Menu Zoek Bel ons Direct juridische advies
< terug naar

Ontbinding koopovereenkomst

Juridische oplossingen

0900 - 1411 (90 cpm max 30 euro)

Leden bellen dit lokaal nummer

stel je vraag of word direct lid!

  • Deskundig en snel advies
  • Direct een jurist aan de lijn
  • Op werkdagen van 8 tot 20 uur
Wanneer je bij wanprestatie van de verkoper geen redelijke oplossing aangeboden hebt gekregen, zoals een vervangend product of een reparatie, dan kan het zijn dat je de koopovereenkomst wilt ontbinden.

Gevolgen van ontbinding

Wanneer je hebt aangegeven de koopovereenkomst te ontbinden en de verkoper is daarmee akkoord gegaan, dien jij je geld terug te krijgen en de verkoper zijn product. Hierover kan je onderling afspraken maken, zoals de termijn waarbinnen je het geld terugkrijgt en het product terugstuurt. Tip: bewaar bewijs, zo sta je sterk als bijvoorbeeld het pakketje kwijtraakt of als je nog steeds geen geld hebt ontvangen.

Medewerking verkoper ontbreekt

Het komt voor dat de verkoper soms helemaal niet meewerkt en geen passende oplossing biedt. Dit kan zijn omdat hij vindt dat het jouw schuld is dat het product stuk is, je geen bewijs hebt dat er een ondeugdelijk product is geleverd of je het product een acceptabele periode hebt kunnen gebruiken. Stap dan naar de rechter of de Geschillencommissie, als de verkoper bij deze commissie is aangesloten. Je kan ook bellen naar één van onze juristen via 0900-1411. Je krijgt dan direct een jurist aan de lijn die je verder helpt. De kosten hiervoor zijn 90 ct per minuut met een max. van € 30,- per gesprek.

Koop ontbinden door annulering bestelling

Als je iets via internet of via de telefoon hebt besteld (koop op afstand) kun je binnen 14 dagen na ontvangst van het product kosteloos en zonder opgave van reden de koopovereenkomst ontbinden. Je hoeft de levering echter niet af te wachten. Voordat het product geleverd wordt kun je de koop ongedaan maken door de bestelling te annuleren. Bestel je iets in een winkel, dan heb je geen wettelijke bedenktijd en is annuleren van de bestelling alleen mogelijk als dit is opgenomen in de algemene voorwaarden.

Meer artikelen over dit onderwerp

Getrouwd: toestemming van je partner nodig bij belangrijke beslissingen?

06 dec 2016

Redactie JuroFoon
Getrouwd: toestemming van je partner nodig bij belangrijke beslissingen?

Je bent getrouwd en jij en je partner nemen samen, vaak in goed overleg, belangrijke beslissingen. Soms schiet dit erbij in of wil je gewoon zelf bepalen dat je die nieuwe LED televisie aanschaft. Of je beslist zelf...

Particulieren wonen

31 mei 2016

Redactie JuroFoon
Nieuwe woning gekocht? Wat te doen bij verborgen gebreken?

Stel: je koopt een woning en bent helemaal in de wolken met je nieuwe huis. Maar nog geen paar maanden nadat je de woning hebt betrokken, word je geconfronteerd met grote problemen, vaak ook wel verborgen gebreken...