Menu Zoek Bel ons Direct juridische advies
< terug naar

Oplichting en misleiding

Juridische oplossingen

0900 - 1411 (90 cpm max 30 euro)

Leden bellen dit lokaal nummer

stel je vraag of word direct lid!

  • Deskundig en snel advies
  • Direct een jurist aan de lijn
  • Op werkdagen van 8 tot 20 uur
Heb je een product gekocht en is het nooit aangekomen of is het totaal niet wat je ervan had verwacht? Word je verrast met extra kosten die van tevoren nooit zijn gecommuniceerd? Of krijg je dubieuze mails waarin staat dat je geld of persoonlijke gegevens moet geven? Dat zijn allemaal vormen van misleiding of oplichting.


Ik ben opgelicht

Je hebt een bedrag overgemaakt en krijgt niet waar je voor hebt betaald. Jij hebt je aan de deal gehouden, maar de andere partij niet en die laat vervolgens niets meer van zich horen. Wat vervelend! In de meeste gevallen kan je niets anders dan aangifte doen bij de politie. Met een kopie van de aangifte kan je het bedrag van het product proberen terug te krijgen van de verzekering, maar bij bankzaken of grote bedragen gaat dit niet zomaar. Neem dan contact op met JuroFoon die het verder voor je uitzoekt.

Ik ben misleid

Misleidende reclame of aanbiedingen komen vaak voor: het is meestal net iets mooier en aantrekkelijker omschreven dan dat werkelijk het geval is. Er is pas sprake van misleiding wanneer men oneerlijk is over de bedoelingen: prijzen noemen zonder de bijkomende kosten te vermelden zodat de totaalprijs onverwacht hoger is, onterecht keurmerken op de website laten zien, misleidende reclame maken waarin dingen vermeld worden die niet waar zijn of gratis producten aanbieden zonder erbij te vermelden dat je daarna maandelijks producten ontvangt waarvoor je moet betalen. Je kan de verkopende partij wijzen op deze misleiding en de overeenkomst vernietigen op grond van dwaling. Jij bent namelijk een (koop)overeenkomst aangegaan op basis van onjuiste informatie! Een andere mogelijkheid is het ontbinden van de overeenkomst en eventueel schadevergoeding vragen op basis van wanprestatie. Het is afhankelijk van de soort overeenkomst en de tekortkoming of dit in jouw situatie een optie is. Lees hier meer over ontbinding van de koopovereenkomst.

Meer artikelen over dit onderwerp

Veelgebruikte verkooptruc: offerte blijkt aankoop

19 dec 2016

Redactie JuroFoon
Veelgebruikte verkooptruc: offerte blijkt aankoop

Mensen worden steeds vaker gebeld door verkopers van een bepaald product. Het begint met een mooi verkooppraatje en het vrijblijvend toesturen van informatie of een offerte. Maar helaas blijkt dit niet zo...