Menu Zoek Bel ons Direct juridische advies
< terug naar

Overheid

Juridische oplossingen

0900 - 1411 (90 cpm max 30 euro)

Leden bellen dit lokaal nummer

stel je vraag of word direct lid!

  • Deskundig en snel advies
  • Direct een jurist aan de lijn
  • Op werkdagen van 8 tot 20 uur
De overheid is een groot en machtig instituut. Vanuit de overheid wordt dan ook veel gedaan en geregeld. Zo kun je bij de overheid terecht wanneer je een vergunning wilt aanvragen of meer informatie hierover wilt inwinnen. De overheid is er voor ons, maar toch kan het soms zo zijn dat je niet op een lijn ligt met de overheid. Je kan bijvoorbeeld hinder ondervinden, wanneer de overheid besluit om 5 weken lang een straat te gaan verbouwen, terwijl jouw restaurant aan die straat ligt. Je maakt dan misschien aanspraak op nadeelcompensatie. Wil je weten wat je in jouw situatie kunt doen als de overheid erbij betrokken is? Lees dan verder!

Schade door de overheid


Dat de overheid er in principe is voor de burgers, wil niet zeggen dat ze nooit fout zitten. Soms ondervind je schade door beslissingen die de overheid neemt, bijvoorbeeld ten gevolge van een nieuw bestemmingsplan. In sommige gevallen kan het zijn dat je recht hebt op planschade. Meer informatie over welke procedure je moet doorlopen om deze schade vergoed te krijgen vind je op de pagina over planschade.


Vergunningen


De overheid is ook degene bij wie je vergunningen moet aanvragen. Meestal doe je dit bij de gemeente. Een vergunning aanvragen kan een ingewikkeld klusje zijn, maar de overheid heeft de laatste jaren veel veranderingen in het recht doorgevoerd om de hele procedure van vergunningen aanvragen te vereenvoudigen. Met de komst van de wet Wabo bijvoorbeeld is dit voor een groot deel gelukt.

Snelle antwoorden en oplossingen

Top 1 oplossingen

Juridische producten

Haalbaarheidsonderzoek

Grondig onderzoek, snel en toch betaalbaar

Met een uitgebreid juridisch onderzoek gaan we de diepte in. We onderzoeken je situatie en rechtspositie. Binnen 5 werkdagen vertellen we je in een uitgebreid telefoongesprek, waar je staat, wat je kansen zijn en welke stappen je nu het beste kunt zetten.

€ 349,-

Krijg jij waar je recht op hebt en is dat juridisch wel redelijk? Stuur ons je contract of vaststellingsovereenkomst op en je krijgt binnen 5 werkdagen antwoord.

Meer artikelen over dit onderwerp

Mag mijn kind op vakantie buiten de schoolvakanties?

26 jul 2016

Redactie JuroFoon
Mag mijn kind op vakantie buiten de schoolvakanties?

De schoolvakanties komen er weer aan en veel mensen gaan in deze periode met het hele gezin op vakantie. Helaas is het niet voor alle ouders mogelijk om in de schoolvakanties zelf ook verlof op te nemen. Maar wat...

Arbeidstijden van kinderen in Nederland

27 jun 2016

Redactie JuroFoon
Arbeidstijden van kinderen in Nederland

Op 12 juni 2016 was de Internationale Dag tegen Kinderarbeid. Door zo´n internationale dag in te stellen willen organisaties zoals International Labour Organization ervoor zorgen dat er meer aandacht komt voor...

“Arts, mag ik mijn medisch dossier inzien?”

27 jun 2016

Redactie JuroFoon
“Arts, mag ik mijn medisch dossier inzien?”

Wat vervelend, dat heb jij weer! Door die vele regenbuien in Nederland ben je met je fiets plat op je snoet gevallen. Allebei je armen doen ontzettend pijn, omdat je daarmee je val hebt gebroken. In het ziekenhuis...