Menu Zoek Bel ons Direct juridische advies
< terug naar

Reizen & verkeer

Juridische oplossingen

0900 - 1411 (90 cpm max 30 euro)

Leden bellen dit lokaal nummer

stel je vraag of word direct lid!

  • Deskundig en snel advies
  • Direct een jurist aan de lijn
  • Op werkdagen van 8 tot 20 uur
Van A naar B komen: het lijkt zo simpel. Toch kom je onderweg soms van alles tegen dat problemen kan veroorzaken. Een weg die open ligt, een flitspaal of een onvoorzichtige automobilist die voor je rijdt. Daarnaast ben je zelf ook verantwoordelijk voor je rijgedrag. Te hard rijden of door rood rijden kan beboet worden en in hele erge gevallen kan zelfs je rijbewijs worden ingevorderd. Dit wil natuurlijk niemand. Als je het niet eens bent met een beslissing over een overtreding kun je in bezwaar. Lees snel verder als je meer wil weten over je rechten in het verkeer of met reizen.

Je hebt je lange tijd verheugd op een geplande vakantie. Je denkt alles goed geregeld te hebben, maar dan gebeurd het: paspoort kwijt. Paniek breekt uit en dit kan de vakantiepret zeker drukken. Zonder paspoort is het immers lastig vliegen. Ook vervelend is het wanneer je reisorganisatie failliet gaat, of wanneer er dusdanig noodweer is dat je vliegtuig niet kan vliegen. In al deze gevallen sta je vaak meer in je recht dan je denkt. Bel bij twijfel met JuroFoon en we helpen je graag en zonder hoge kosten verder.

Juridische producten

Spoed

Direct antwoord op je juridische vraag

Met onze spoed service word je Quick Scan of Haalbaarheidsonderzoek binnen 24 uur in behandeling genomen en sta je in contact met één van onze juristen, zodat je meteen weet waar je aan toe bent.

€ 99,-

Quick scan

Snel en betaalbaar juridisch advies

Juridisch probleem? We maken een eerste inschatting hoe sterk je staat. Zoek je juridische zekerheid over afspraken die je wilt maken? We bekijken je situatie en vertellen wat je het beste kunt doen.

€ 275,-

Een gespecialiseerd jurist geeft op basis van je dossier een eerste inschatting of je wel stappen kunt ondernemen in je zaak. Dit is met name handig als niet direct kan worden verteld binnen welk juridisch kader de situatie valt. Binnen 24 uur ontvang je de uitslag.

Meer artikelen over dit onderwerp

Praktijkvoorbeeld: misleidende aanbieding in reisbrochure

09 apr 2017

Redactie JuroFoon
Praktijkvoorbeeld: misleidende aanbieding in reisbrochure

Je boekt een reis en gaat ervan uit dat alles goed verzekerd is, zo staat het tenminste in de brochure. Maar als puntje bij paaltje komt en er toch iets misgaat, moet je opeens zelf betalen. De reisorganisatie...

Een tweedehands auto: moet jij de reparatie betalen?

28 dec 2016

Redactie JuroFoon
Een tweedehands auto: moet jij de reparatie betalen?

Je hebt een tweedehands auto gekocht bij een autodealer, maar helaas voldoet deze niet helemaal aan je verwachtingen. Nadat je een tijdje je dagelijkse kilometers hebt gemaakt, begint je auto gebreken te vertonen....

Particulieren reizen & verkeer

03 jun 2016

Redactie JuroFoon
‘Hoverboards’ verboden openbare weg: risico’s en aansprakelijkheid kind

Je ziet ze steeds vaker in het straatbeeld; hoverboards. Een hoverboard, ook vaak airboard genoemd, is een soort skateboard, maar dan elektrisch aangedreven en bestuurd door middel van balans van de bestuurder. Een...