Menu Zoek Bel ons Direct juridische advies
< terug naar

Reizen

Juridische oplossingen

0900 - 1411 (90 cpm max 30 euro)

Leden bellen dit lokaal nummer

stel je vraag of word direct lid!

  • Deskundig en snel advies
  • Direct een jurist aan de lijn
  • Op werkdagen van 8 tot 20 uur
Een reis naar een vakantiebestemming of ergens anders heen, is meestal iets plezierigs. Je moet al aan veel dingen denken als je op reis gaat en hebt geen zin in problemen voor of tijdens de reis zelf. Helaas kunnen er dingen misgaan, soms door de schuld van de reisorganisatie, soms door de vliegmaatschappij. Het kan ook zijn dat niemand schuldig is, bijvoorbeeld als het weer zo slecht is dat de reis simpelweg niet door kan gaan. Dit is altijd jammer. Toch is het zo dat je in sommige gevallen wel een vergoeding kan vragen of misschien wel al je geld kan terugkrijgen. Lees snel verder als je hier meer over wil weten!

Vliegen


Vliegen, de een vindt het fantastisch, de ander gruwelt ervan. Het is en blijft een hele beleving. Vervelend wordt het wanneer je vlucht vertraagd is , geannuleerd wordt of overboekt is en je dus niet mee kunt. In sommige gevallen kun je een claim indienen om je geld, of een deel daarvan, terug te krijgen.


Vakantiereis


Op vakantie gaan is meestal erg leuk. Lekker weer, vrije dagen en een mooi strand. Je boekt een reis en wil ook graag waar voor je geld. Als je dan op je vakantiebestemming aankomt en het blijkt allemaal niet zo te zijn zoals gehoopt dan is dit een grote teleurstelling. Een reis behoort gewoon te voldoen aan je verwachtingen. Het is daarom belangrijk kenbaar te maken aan de reisorganisatie dat je niet tevreden bent. Je kunt verschillende dingen ondernemen in zo’n situatie. Wel is het verstandig tijdig contact te zoeken met een jurist. Bel bij vragen daarom met een van de juristen van JuroFoon en we helpen je graag verder.

Meer artikelen over dit onderwerp

Praktijkvoorbeeld: misleidende aanbieding in reisbrochure

09 apr 2017

Redactie JuroFoon
Praktijkvoorbeeld: misleidende aanbieding in reisbrochure

Je boekt een reis en gaat ervan uit dat alles goed verzekerd is, zo staat het tenminste in de brochure. Maar als puntje bij paaltje komt en er toch iets misgaat, moet je opeens zelf betalen. De reisorganisatie...

Boetes (16): beroep tegen parkeerboete

18 jan 2011

Redactie JuroFoon
Boetes (16): beroep tegen parkeerboete

Als je een parkeerboete krijgt, doe je er verstandig aan om niet zo maar te betalen. In sommige gevallen is de boete namelijk onterecht opgelegd.

Diefstal uit auto: bij welke verzekering moet je aankloppen?

31 mei 2007

Redactie JuroFoon
Diefstal uit auto: bij welke verzekering moet je aankloppen?

Stel, een dief steelt het navigatiesysteem uit je auto. Het systeem had je opgeborgen in het handschoenenvakje, maar de houder en de antenne heb je aan de voorruit laten zitten. De dief heeft de autoruit ingetikt en...