Menu Zoek Bel ons Direct juridische advies
< terug naar

Verkeer

Juridische oplossingen

0900 - 1411 (90 cpm max 30 euro)

Leden bellen dit lokaal nummer

stel je vraag of word direct lid!

  • Deskundig en snel advies
  • Direct een jurist aan de lijn
  • Op werkdagen van 8 tot 20 uur
Een veilig verkeer is iets waar we allemaal waarde aan hechten. De overheid doet er veel aan ervoor te zorgen dat iedereen zich aan de regels houdt. De sancties die je kan krijgen als je de wet overtreedt liegen er soms niet om. Verkeersboetes, snelheidsovertredingen, rijbewijs ingevorderd zijn enkele voorbeelden. Soms ben je het niet eens met een boete of een andere beslissing en het kan zo zijn dat je daarin gelijk hebt. Je kunt dan meer ondernemen dan je in eerste instantie zou denken. Wij leggen het je uit!

Wanneer je een verkeersboete hebt gekregen en je bent van mening dat dit onterecht is, dan kun je bezwaar indienen. Er wordt dan gekeken of de boete misschien teruggedraaid moet worden. Het komt vaker voor dan je denkt dat een boete niet klopt en je dus geld kan terugkrijgen. Ook bij andere verkeerszaken is het belangrijk om goed voor ogen te houden of je misschien in je recht staat. Op tijd juridische hulp inschakelen kan wel degelijk een verschil maken. Heb je nog vragen over jouw situatie? Bel dan eens met de juristen van JuroFoon en we helpen je graag en zonder hoge kosten verder.

Meer artikelen over dit onderwerp

Een tweedehands auto: moet jij de reparatie betalen?

28 dec 2016

Redactie JuroFoon
Een tweedehands auto: moet jij de reparatie betalen?

Je hebt een tweedehands auto gekocht bij een autodealer, maar helaas voldoet deze niet helemaal aan je verwachtingen. Nadat je een tijdje je dagelijkse kilometers hebt gemaakt, begint je auto gebreken te vertonen....

De kinderquad: wie betaalt bij schade?

08 nov 2016

Redactie JuroFoon
De kinderquad: wie betaalt bij schade?

Kinderen die langs crossen op een kinderquad op de camping of langs de weg. Je ziet het steeds vaker. Maar hoe zit het als ze schade aanrichten met dit voertuig? Betalen ouders dit uit eigen zak?

Boetes (19): parkeerboete gekregen op vakantie?

02 aug 2011

Redactie JuroFoon
Boetes (19): parkeerboete gekregen op vakantie?

Ook als je in Duitsland of Frankrijk te hard rijdt, kun je een boete krijgen. Betaal je die niet, dan kan het CJIB bij je aankloppen. Wanneer mag het CJIB dit doen?